Sundhedspleje.

Sundhedspleje.

Jeg er fra først dag blevet modtaget med imødekommenhed af personalet på sygehuset. Min sundhedsplejerske – kollega, som har været her i knap tre måneder har været rigtig god til at introducere mig, så jeg er sikker på, vi får et godt samarbejde.

Sygehuset har den skønneste beliggenhed, som man kan tænke sig. Isbjerge lige udenfor kontorvinduerne. Der er et personale på 65. I den fælles spisestue – kommer alle og spiser frokost. Hvor der i fredags også blev holdt kaffemik, fordi en læge blev 60 år og en grønlands sygeplejerske 50 år. Flaget var hejst på flagstangen udenfor.

Så rammerne giver en oplevelse af fællesskab, også fordi man også mødes med de andre etniske danskere i fritiden. Jordemoren bor lige ved siden af os , så jeg mødte hende lige nu til formiddag , så nu ved jeg, hun har haft travlt i nat , hvor der er født to nye børn – det er mange, når der kun bliver født 90 – 100 på et år. Så ved jeg allerede nu, at jeg skal op på afdelingen i morgen, for at besøge de to nye. Så der er kontakt til familien, inden de forlader sygehuset. I den kommende uge skal jeg så på hjemmebesøg. Grønlænderne er meget rare og imødekommende – men de er også tilbageholdende – stiller ikke mange spørgsmål eller krav. Jeg synes det giver udfordringer, for at kunne skabe en relation. Samtidig med at kommunikationen ofte foregår via tolk . Der er 6 tolke på sygehuset.

En eftermiddag om ugen er der børneundersøgelse sammen med en læge – og to andre formiddage er der vaccinationer – så vaccinationer fylder meget. Det skal jeg lige synes er ok . Det er en ny udfordring – at stikke børn igen – det har jeg ikke gjort i årevis.

Jeg ved aldrig , hvor travlt dagen bliver, da en forældre kan ringe og lige skal have kigget på sit barn, så får man tid samme dag.

Jeg var den første uge på besøg i en børnehave – for at vaske hænder med børnene – det var herligt – med glade børn og et interesseret personale. Selvom børnene ikke forstod dansk – gik det alligevel, da pædagoger oversatte.

Det er dejligt at se de mange glade grønlandske børn og hvor omsorgsfulde forældrene er.

Desværre er der også en bagside med børn der bliver svigtet, social nød, trange boliger —

I næste uge skal min kollega på bygdebesøg i tre dage – så er jeg alene sundhedsplejerske.

Så jeg er ikke ny ret længe – men så må jeg bruge af min ”erfaringsrygsæk ”.

Glade festklædte børn.

Glade festklædte børn.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s