Tur til Claushavn

16. juni 2015.

Solskin fra morgenstunden, men da vi skulle sejle til Claushavn var det overskyet. Lidt ærgeligt, da isbjerge generelt er smukkest i solskin.

Dagen forinden havde vi fundet ud af, hvorfra skibet afgik. De ved ikke heroppe hvorfra skibet afgår, hvilket afhænger af om der er plads ved den lange kaj.

Jeg var gået over på den anden side og så så at skibet muligvis lå på den anden side og det gjorde det. Stor oppakning og masser af tøj på.

Vi havde en fantastisk sejltur imellem isbjerge, da vi skulle passere udmundingen af Isfjorden, hvor de store isskosser er gået på grund på morænebankerne.

Bygden Clausholm har ca. 90 indbyggere. Stor købmandsbutik, hvor man kunne få alle dagligvarer. Der var posthus, som også blev passet af uddeleren. Sådan er det også snart derhjemme.

Affolkningen fra også denne bygd forsøgte man nu at klare med øget turisme.

Et gammelt ”råddent” pakhus var i gang med at blive renoveret, nu under delvis nedrivning.

Også materialer til bygning af feriehytter ankom samtidig med os, da en flydepram blev tømt ved at en helikopter med en stor vire fløj tømmer ind. Ligeledes blev returvarer fløjet den anden vej eksempelvis returkasser med tomme ølflasker.

Ellen Marie skulle så tilse nogle børn med vaccinationer mm. En læge en farmalog og de to unge lægestuderende var med. De to sidstnævnte måtte dog punge ud af egen lomme ligesom mig.

Jeg gik rundt og så på bygden. Spiste min frokost lidt fjernt højt oppe ved kirkegården. Kirkegården heroppe ligger karakteristisk lidt fjernt fra beboelserne.

Kirken lå nede ved beboelserne og her var det en kirke, som kun blev brugt til kirkelige handlinger.

Ankomsten til Claushavn.

Ankomsten til Claushavn.

Der var også en stor sø, hvor smeltevand fra bjergene fossede ned i og videre ud i havet.

I søen var der en del fugle, som jeg så en del på. Vi tog fra bygden kl. halv tre. Skibet skulle først gå kl. 14.40, men der er en grund til, at vi skal være der en halv time før. Her kunne skibet ikke ligge ved kaj i lang tid. Højvande og ebbe gør, at det er forskelligt, hvordan man skal af og på.

Kørestole er umuligt.

Sejlturen hjem også en oplevelse. Men koldt er det. At fryse om fingrene næsten en hel dag selvom man har luffer på en gang imellem. Fotoapparat og kikkert op og ned. Tage telefonen og spise sin mad.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s