Nationaldag.

21. juni Nationaldagen. 2015

Dejligt solskinsvejr efter aftenen og nattens regn, skyerne er på vej nord på så det tegner til at blive en god nationaldag, hvor vejr guderne er med.

Et krydstogtskib var igen ankret op ud for havneindløbet.

Velkomst og sangkor gav et enkelt nummer. Derefter kor og flaget blev hejst samtidig med at fire faner blev rullet ud (tre grønlandske og et dansk). Borgmestertale og kaffebord (mik).

Fanemarch til Sionskirken, hvor der var gudstjeneste.

Nogle var i folkedragter, det så godt ud.

Kl. 10 var der sangkor og kransenedlægning ved et anker tæt ved kirken. Her mindes de fiskere der har sat livet til på havet. Medens vi har været heroppe er der to fiskere, som er omkommet.

For den første fandt man båden,, som var kæntret og den sidste var en gammel fisker, som skulle harpunere en hvalros, som var skudt men endnu ikke var død, og af ukendt årsag kæntrede hans kajak. Derefter lå han for længe i det iskolde vand, da han var for tæt på den døende hvalros.

Der var kajakopvisning og hvilken opvisning. Vending op og ned. Padle med hovedet nedad og åren over bunden. Med isbjergene,som kulisse var man helt benovet. Hvor var det flot. Det skal opleves.

Kajakopvisning.

Kajakopvisning.

Vi gik til den gamle heliport kl. 13. Her var gratis udlevering af sælkød. Hertil var en hel folkevandring. Folk kom med affaldsposer med brandbart materiale. Gamle juletræer, paller, som blev slået til ”pindebrænde” ved hjælp af store sten. Folk grillede sælkødet rundt omkring i klipperne, som er runde og når solen har skinnet et stykke tid er de også varme.

Ældre og unge og de helt små, ja hele familien. En folkefest er nationaldagen heroppe.

Da det er den længste dag, i hvert fald for os sydboende danskere, er det for grønlænderne, den dag hvor solen står højest hele dagen i forhold til horisonten. Spørgsmålet er nu, hvordan Skt. Hans fejres.

Kl. 19 var underholdning og folkedans i kulturhuset (idrætshallen)

Konferencieren begyndte, fortalte sikkert om aftenens forløb.

Pludselig rejste mange sig op og løb mod et bord hvorpå der stod sodavand, som åbenbart var gratis.

Et sangkor blev linet op og sang nationalsangen. Jeg kiggede efter lidt tid til siden og så de fleste havde rejst sig op. Så EM og jeg måtte selvfølgelig op og stå i respekt for nationalsangen. Der var ikke noget flag

Et ungt orkester spillede og efter nogen tid listede vi ud. Vi var faktisk ved at være trætte.

Ellen Marie skulle på arbejde næste dag.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s