Isbjerg omdannes.

1. juli 2015

Igen solskin, lidt skyer, men de bliver sikkert hurtigt brændt af.

Et krydstogtskib lagde for anker i aftes 10 tiden og kl. 08.30 her til morgen så jeg en båd fyldt med blåjakkede turister stævne ud mod isskosserne og meget snart er de neden for vinduet guidet af en fra turistkontoret. Der vil være aktivitet i hele byen, da alle turisterne fra skibet skal serviceres af både, guider og forretningerne vil få et mersalg.

Godt for byen og dens økonomi. Bare ærgerligt at sommeren er så kort. Men ekstremsport og hundeslædekørsel over flere dage er også allerede på programmet.

Vejret er dog ustabilt og det kan let sætte en stopper for mange ting, da der kan gå dage, hvor aktiviteterne ikke kan gennemføres.

Vi var til kaffemik i aftes hos en kollega til EM. Der fik jeg at vide at denne vinter havde været den hårdeste vinter i 120 år. Minus 47 grader havde det været og tilmed med mange snestorme. Bare det at komme op til forretningen, som lå et par hundrede meter borte kunne være et stort problem.

Da Ellen Marie var til strikkeklub gik jeg ned foran sygehuset. Dels slikkede sol og dels læste en bog færdig om Knud Rasmussen, som er født her i byen.

Der en mindesten placeret højt nede ved vandet, ”Byens store Søn”

Det blev en lidt begivenhedsrig aften, da jeg på tæt hold så to isbjerge styrte sammen. Isbjerge vel på 4 m. højde blev til ”små” isklumper, der lettere kunne drive væk. Også et større noget længere væk skete der noget, men her var det braget og skumsprøjtet med medfølgende småkrusninger i vandet, som jeg blev vidne til.

Nu!

Nu!

Efter!

Efter!

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s