Isbjerget, der kælvede.

5. juli 2015

Konfirmation igen, igen. Selvfølgelig i strålende sol og kulissen er sat op til fotografering. En næsten ny kulisse hver gang. Koreografen er meget kreativ.

Hvorfor så konfirmation endnu en gang.

Måske kommer børn tilbage til byen fra skolehjem o. lign.. Det var i hvert fald en voksen pige der som en af de første kl. 08.10 kom forbi sammen med hendes mormor og oldemor.

Nu en jævn strøm af grønlændere der kommer til kirken. Mange af mændene har tilpasset sig og har nu pæne sorte lædersko på i stedet for de sorte kamikker. Vi ser ikke piger i hvide sko. Pigerne holder fast i traditionerne.

Flagene er gået til tops. Krydstogtskibet er ankret op og ”blåjakkerne” bliver nu i en lind strøm fordelt i byen/havet, hvor de dels kører til fjeldturen til Sermermiut , og til ud til isskosserne syd for byen.

I går læste jeg at Kolding Kommune fik optaget Christiansfeld på Unescos liste. Mange års arbejde har båret frugt og vi må forvente et større rykind af turister og en jævn pengestrøm fra deres Unescos kasse.

Til brunch på Hotel Arctic, hvor der den første weekend i måneden bliver indbudt

Flot bord og flotte omgivelser. Vi så også Grøndland stuen/salen, hvor store konferencer bliver afholdt. Al Gore, Angela Merkel, Anders Fog,Karen Elleman (miljøminister) og Connie Hedegård

blot for at nævne nogle personligheder, som har været der. Gulvtæppet var et stort grønlandskort med Danmark placeret i det ene hjørne. Et grønlandskort på væggen med deres folkedragter, som de ser ud fra forskellige egne af Grønland kajakker med harpuner mm. Flot, Flot.

Så skuede vi ud over Diskobugten og om ikke Kongeskibet Dannebrog lå ankret op ude i bugten med inspektionsskibet Ejnar Mikkelsen (P571) som beskytter. Inspektionsskibet Ejnar Mikkelsen patruljerer i de grønlandske farvande. Skibet er 8 år gammelt og har helikopterdæk.

Hen under aften gik Dannebrog til kaj og inspektionsskibet lagde sig lige uden for havnen.

Jeg vil tro skibene er på vej mod Thule, hvor Dronningens besøg starter for derefter at tage byerne mod syd.

Forberedelserne er i gang oprydning i byen og nu hendes hotel og hjem på rejsen.

Isbjerget blev højere. Det bagved og benene og bug kom over vandoverfladen.

Isbjerget blev højere. Det bagved og benene og bug kom over vandoverfladen.

Om eftermiddagen, da vi var nede på de flade fjelde nedenfor sygehuset, så vi sammen et isbjerg kælve. Først røg et stort stykke af og så væltede det næsten, for derefter at rette sig op og finde balancen, men et stort nyt stykke kom op over vandfladen og så drev det rundt.

Senere var det sjovt at se det styrede lige ind mod inspektionsskibet, som måtte vige og skiftede position. Nu ligger isbjerget tilsyneladende fast. Lige nu ligger inspektionsskibet og kredser lidt rundt ude foran havneindløbet, hvad der videre sker får I i morgen.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s