Næsten kongelig midnatstur.

6. juli 2015

Tidligt oppe , da vi havde aftalt at Skype med Martin fra Thailand.

En hval gav os en stor oplevelse ved morgenbordet. Dagen er startet, som sædvanligt, med letskyet vejr, hvor solen hurtigt brænder helt igennem. Fantastisk, at vejret kan blive ved med at være så godt.

En dag med forberedelser til aftenens tur til bygden Claushavn.

I strålende sol og højt vejr stævnede vi ud af havnen, hvor kongeskibet lå til kaj side om side med os, da vi steg om bord.IMGP1139

Dronningen tog fejl af skib.

Dronningen tog fejl af skib.

Vi fandt hurtigt ud af, at på havet var det ikke varmt, men med den rette påklædning var det frisk.

Der var meget ”få” små isbjerge inde i bugten og derfor mere vind. Hurtigt var vi henne foran isskosserne som ligger og spærrer for alle de isbjerge, som løbende bliver produceret af Ilulissat gletsjeren. De hober sig virkeligt op, så når et af de store slipper fri af morænebanken foran så vil der virkelig ske noget. Skipperen på skibet fortalte os meget. Jes Ole sagde, at ved fuldmåne og nymåne forstærker effekterne fra månen og solen hinanden, og der kommer en speciel kraftig flod, der kaldes springflod og hvis der samtidig er en kraftig vind kaldes det stormflod.

Ved springflod heroppe vil der være en højdeforskel på 5 meter.

Der er nymåne den 16. juli og fuldmåne fredag den 31 juli, den dag vi tager til Diskoøen, så der nemt være lukket lidt op et par dage før og isbjergene vil strømme ud i bugten.

Undervejs styrede ”sejlede” jeg båden. Bagbord venstre side og styrbord højre side.

Skipper sagde hold mod bagbord, hvilket betød lidt op mod vinden, da det blæste temmelig meget.

??? I et spand heste, hvad er nærmer og fjerner? Højre eller venstre.

Og så kom hvalerne !!!! skriver jeg om i morgen.

Vi nåede Ilimanaq (Clausholm). Grønlænderne siger kun de grønlandske navne (selvfølgelig), da det er en del af løsrivelsen. Nu i sol, men blæsende, hvilket gjorde, at myggene blæste væk.

Bygden var meget forandret siden for tre uger siden. Tømmeret, som blev fløjet ind sidst var blevet fundament til vel 10 hytter og de to huse nede ved havnen var klar til renovering, da kun det bevaringsværdige stod tilbage. Ferieparadis om et par år, det er i hvert fald en skøn plet.

Alt isen var nu væk og stedet var grønt.

Foråret/sommeren eksploderer heroppe, da sol og dermed lys og varme i 24 timer fortløbende i over 2 måneder. Planterne skal ikke holde pause om natten, og tære af det de allerede har bygget op om dagen.

En dejlig spisning i det fri med en pragtfuld udsigt.

En imponerende midnatssoltur hjemad, hvor det ene store isbjerg efter det andet tog sig betagende ud alt efter, hvordan solens lys ramte det. Følte at det var lige som vores blogbillede er blevet aget, hvor kun skyerne er noget andet.

Nu var bjergene ikke hvide mere, men havde en varmere rødlig farve.

Godt trætte kl. 00.30 lagde vi til kaj ved siden af Dannebrog. Heroppe var ingen afstandszone til skibet, som da det lå i Kolding Havn, men Dronningen var jo heller ikke om bord.

Vi havde fået fisket en stor klump indlandsis op ude på havet. Den skulle også bæres hjem.

De sagde at det var godt med sådan en isterning sammen med whisky i et glas.

Da jeg ikke har whisky og sjældent drikker det, bruger jeg vandet deraf som drikkevand, da vandet heroppe ikke smager særligt godt

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s