Pukkelhval.

7. juli 2015

Det friske grønlandske sommervejr fortsætter på fuld styrke. Det er lidt dagen derpå efter aftenens flotte tur. Bygdebesøg, isbjergefotografering i midnatsolens skær og hvalsafari. Måske ville vi se hvaler på turen, men det var noget vi kunne få som en tillægsgevinst. Vi fik gevinsten og nu har Ellen Marie også set hval. Det var pukkelhvaler,(jeg erfarer,at det er dem man fanger med net i Danmark) Et fantastisk dyr 12-15 meter langt og de vejer op til 30-35 kg. Pukkelhvalen har en lille rygfinne, der flugter med ryggen. En fliget hale, der er meget forskellig fra individ til individ.

Halen

Halen

Når hvalen kommer op til overfladen ånder de voldsomt ud (Blåst) Denne blåst har forskellig form og kan derfor bruges til artsidentifikation.

Blåst.

Blåst.

Pukkelhvalen har en lodret, relativ fyldig søjle på ca. 3 meter. Pukkelhvalen er en bardehval og dens føde består af små stimefisk og krill. Krill er lyskrebs, som er rejelignende små krebsdyr. 10.000- 30.000 individer pr. kubikmeter Pukkelhvalen åbner gabet og fylder det. Lukker gabet og sier vandet fra. Den spiser ca. 1 tons om dagen.

Barderne er sorte og bruges, når smykkesmedene laver smykker. Det blev også til en halv tur på den gule rute alene i korte bukser og bar overkrop.

Standard

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s